Niet meer delen

DoorWietske

5 okt, 2020

Waarom het delen van berichten niet werkt op LinkedIn!

Maar waarom doet iedereen dat toch? Scroll door je tijdlijn en 3 op de 5 berichten zijn gedeelde berichten. En kijk gelijk even naar de likes van deze berichten. Die zijn vaak om te janken, 3 likes op een gedeeld bericht is veel. Dat is een organisch bereik van ongeveer 300.

Nou daar doe ik het niet voor, ik word pas blij bij 3000+ views. En dat kan jij ook, als je maar geen berichten meer deelt.

Geen idee waarom LinkedIn überhaupt deze knop heeft maar vanaf vandaag: deel nooit meer een bericht in je tijdlijn. Ok? Afgesproken!

Waarom niet?
Het algoritme van LinkedIn ziet dit als niet-relevante content omdat het geen eigen content is. Het bericht wordt aan een paar mensen getoond, die vinden het ook niet interessant want vaak is het ook nog gokken waarom iemand iets deelt en voila je organisch bereik is nagenoeg 0.

Hoe dan wel?
Je wilt graag een bericht delen van een collega of van de bedrijfspagina. Het lijkt zo simpel om alleen even op de deel-knop te klikken maar dat doen we dus vanaf vandaag niet meer.
Wat dan wel?
1) download de (native) video of plaatje naar je computer
2) kopieer de tekst en plak deze in een eigen bericht
3) pas de tekst een beetje aan. Bv; mijn zeer gewaardeerde collega (tag deze collega, extra punten voor het algrorime) heeft onderstaand bericht geschreven. Om die en die reden wil ik graag dat jij het ook leest. Kortom geef credits aan de originele content maker.
4) upload de foto of video
5) post het bericht op je eigen tijdlijn
6) geniet van alle reacties die je op je ‘eigen’ bericht krijgt.

Dit kost misschien iets meer tijd maar het rendement is echt vele malen hoger!

Op naar een gedeelde-content-loze LinkedIn tijdlijn 🙂

niet meer delen op Linkedin

Wellicht ook interessant?

Linkedin foto formaat

Linkedin foto formaat

 Heb je lopen zwoegen op een goede LinkedIn post, wil je er een foto of video bijvoegen, ziet het plaatje er niet mooi...

Enter bij verzenden

Enter bij verzenden

Vind jij het ook zo irritant als je een privé bericht aan het typen bent op LinkedIn en zo gauw je op enter drukt het...

Een kwalitatief netwerk

Een kwalitatief netwerk

Is het hebben van veel LinkedIn connecties een levensdoel? NEE natuurlijk niet. Bij het opbouwen van je netwerk is het...

0 reacties