Linkedin foto formaat

Heb je lopen zwoegen op een goede LinkedIn post, wil je er een foto of video bijvoegen, ziet het plaatje er niet mooi uit… 😠. Herkenbaar?

In deze blog vind je alle formaten op een rijtje voor jouw persoonlijke LinkedIn profiel. Lukt het uploaden van een profielfoto of video niet? Kijk niet alleen naar de juist maat maar ook naar het bestandstype!

Alle formaten vind je hieronder. Op LinkedIn maak ik van deze plaatjes een slideshow. Ik gebruik hier altijd een vierkant formaat (600×600 px) voor, vooral veel prettiger leesbaar voor de mobiele telefoon gebruikers dan bv een A4 formaat opslaan als PDF)!

En waarom ik op LinkedIn een PDF bestand toevoeg en niet een foto of video? Het lijkt er op dat dit bestandstype het momenteel goed doet (voor je organisch bereik). Mijn advies: ga hier mee experimenteren. Knip je blog op in verschillende kleine pagina’s, gebruik veel plaatjes en minder tekst. Je kan deze plaatjes maken in Canva (gratis programma) en dan sla je slides op als PDF zodat je deze kan uploaden als document bij je Linkedin post. 

linkedin foto formaten