LinkedIn Events terug van weggeweest

En weer een oudje welke terug is van weggeweest op LinkedIn. De optie Events zijn na zeven jaar weer terug.
Het voordeel van deze optie is de connectie die je kunt maken tussen offline en online. Je kan connecties uitnodigen voor jouw event. Nodig wel gericht mensen uit, die daadwerkelijk geïnteresseerd zullen zijn in jouw event. De mensen die jij uitnodigt krijgen een melding via Notificaties.
LinkedIn heeft er sinds kort ook nog een optie aan toegevoegd dat je kan aangeven of het event online plaatsvindt. Zo kan je gelijk de broadcast link aan toevoegen. Erg handig omdat er sinds maart 2020 veel meer events online plaatsvinden.

Hoe bereid je een LinkedIn Event voor?
Voordat je een event aanmaakt, is het goed om alvast na te denken over de omschrijving (maximaal 5000 leestekens), waarvan de eerste 2-3 zinnen direct te lezen zijn. Ook kun je een omslagfoto en een foto toevoegen. Maak deze bijvoorbeeld met behulp van Canva.

Hoe maak je een LinkedIn Event aan?
Deze optie vind je aan de linkerkant van je profiel. Achter ‘Events’ staat een + waar je op kan klikken. Vul alle velden en klik onder aan de pagina op ‘create’! Doordat je de teksten en afbeeldingen al voorbereid hebt, is het makkelijk om een LinkedIn event aan te maken.

Tijdlijn
Het event wordt gedeeld op je tijdlijn, zodat je deze onder de aandacht kan brengen bij jouw netwerk. Zorg voor een goede tekst, zodat mensen door klikken om meer informatie te wille lezen. Uiteraard kan dit Event dan ook weer gedeeld worden in het netwerk van jouw connecties.

Kies je voor een Openbaar of besloten LinkedIn Event?
Je hebt, net zoals bij LinkedIn Groepen, de mogelijkheid om een besloten en een openbaar event aan te maken. Bij een openbaar event kan iedereen alle informatie over het event zien. En kunnen de mensen die hebt uitgenodigd ook weer mensen uitnodigen.
Bij een besloten Event zien alleen jouw connecties die jij hebt uitgenodigd de gegevens van het Event. Zij kunnen geen andere connecties uitnodigen zonder goedkeuring van jou als host. Ik gebruik deze optie bij mijn online LinkedIn cursus de LinkedIn Maximizer Ik sluit deze cursus af met een Live Q&A sessie en om te weten welke deelnemers aanwezig zullen zijn (zij kunnen zich registeren) maak ik een besloten Event aan.

LinkedIn Events, een handige optie?
Dit is waarschijnlijk een optie die je niet heel vaak zult gebruiken, maar ik vind het een goede toevoeging aan LinkedIn. Ben jij een event, webinar of masterclass aan het organiseren? Gebruik dan zeker deze optie!