Irriteer jij je weleens aan het soort content wat op je LinkedIn tijdlijn komt

Is het LinkedIn algoritme voor jou 1 grote black box? Irriteer jij je weleens aan het soort content wat je op je LinkedIn tijdlijn voorbij ziet komen?

Je kan dit zelf redelijk goed beïnvloeden zonder dat je de code van het algoritme van LinkedIn hoeft te kraken (believe me: gaat je toch niet lukken dus zonde van je tijd om je daar mee bezig te houden).

Hierbij 5 tips om je tijdlijn meer relevant te maken:

 1. Zet het belletje rechtsonder de achtergrondfoto van de profielen aan waarvan je nooit de content wilt missen. Echt beste optie ever. Gebruik hem!
 2. Op je laptop heb je de keuze of je je tijdlijn op recent zet of op populair (rechtsboven je eerste bericht op de tijdlijn staat een klein driehoekje).
  LinkedIn zet deze optie (elke keer weer) standaard op populair. Maar dan bepaald het algoritme voor jou wat je te zien krijgt. Als je deze op recent zet dan krijg je alle
  content op chronologische volgorde te zien. Echt, ook hele fijne optie behalve dus dat je dit elke keer weer moet aanklikken (je kan dit niet als standaard instellen).
 3. Gebruik de 3 bolletjes rechtsboven het bericht. Post iemand te veel, te vaak, over onderwerpen die jouw niet interesseren? Ontvolg deze persoon. De connectie blijft bestaan maar het algoritme zal de
  content van deze persoon niet meer tonen.
 4. Stop met lurken. Dus niet alleen maar interessante content lezen. Maar ook liken. Of nog beter reageren. Dit is fijn voor de auteur van het bericht. Maar dit is ook super fijn voor jou want je
  leert hiermee het algoritme wat jij wel en niet leuk vindt.
 5. Schrijf zelf eens content. Je zult zien dat je meer over dat onderwerp in je tijdlijn te zien zal krijgen.

Kortom, mocht je de content op je tijdlijn niet relevant vinden? Kom in actie en gebruik bovenstaande tips!